Van Persie: 'Ik was piepjong en zoiets verwacht je niet. Het was beangstigend'

Van Persie: 'Ik was piepjong en zoiets verwacht je niet. Het was beangstigend'

28-10-2018 08:35
43

Robin van Persie maakt zich op voor zijn vijfde Ajax - Feyenoord. De 35-jarige aanvaller kent het belang van de Klassieker, die zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld.

"Zelfs als Ajax 17de zou staan en Feyenoord 16de, is deze wedstrijd nog steeds speciaal", zegt Van Persie tegen de NOS. "Mijn herinneringen gaan heel ver terug. Ik speel al vanaf mijn 13de wedstrijden tegen Ajax. In de Onder-18 maakte ik twee goals, een vrije bal en een intikker. We wonnen met 2-1. Dat was leuk."

Een vreselijke ervaring maakte Van Persie mee op 15 april 2004, toen de beloften van Feyenoord na afloop van de mini-Klassieker werden belaagd door hooligans van Ajax. "Ik was piepjong en zoiets verwacht je niet. Het was beangstigend."

Op 35-jarige leeftijd wacht de Rotterdammer nog altijd op zijn eerste zege in de Klassieker. Toch ziet hij kansen in Amsterdam. "Ajax heeft ook zwakke plekken, net als wij die hebben. We gaan met bravoure naar de Arena. Met de hoop en gedachte dat wij gaan winnen. Dat moet onze insteek zijn."