Blind: 'Ik denk dat je een speler als Frenkie de Jong beter moet beschermen'

Blind: 'Ik denk dat je een speler als Frenkie de Jong beter moet beschermen'

28-10-2018 18:15
75

Daley Blind is niet blij met de manier waarop scheidsrechter Björn Kuipers de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord leidde. Frenkie de Jong was vaak het slachtoffer van schoppende Feyenoorders, vindt Blind.

Feyenoord opende agressief in de Johan Cruijff Arena en maakte veel overtredingen op De Jong. Zo ging Jens Toornstra na amper drie minuten op de kuit van de Ajax-uitblinker staan. "Natuurlijk mag je hard spelen", reageert Blind bij het ANP. "Maar de scheidsrechter had vaker moeten ingrijpen. Ik denk dat je een speler als Frenkie de Jong als scheidsrechter beter moet beschermen."

"Na die overtreding van Toornstra na twee minuten was ik blij dat de enkel van Frenkie nog heel was", vervolgt de Ajax-verdediger. "En de scheidsrechter had ook nog wel een paar keer een gele kaart kunnen geven voor een overtreding op Frenkie. Ik neem aan dat het niet de bedoeling was van Feyenoord. Maar een zware overtreding is een zware overtreding." Jeremiah St. Juste kreeg rood voor een stevige charge op Nicolás Tagliafico. Blind: "Daarna was het best makkelijk voor ons."