Heerenveen verslaat AZ in Alkmaar door beauty Vlap en late treffer Lammers

28-10-2018 18:37
59

SC Heerenveen heeft AZ zondagmiddag de derde opeenvolgende competitienederlaag bezorgd. Dankzij een late treffer van Sam Lammers werd het in Alkmaar 3-2 voor de gasten uit Friesland.

AZ en Heerenveen, die afgelopen week onderuit gingen tegen respectievelijk FC Utrecht (2-1) en Ajax (0-4), slaagden er tijdens de eerste helft in het AFAS Stadion niet echt in om het publiek te vermaken. Er ging veel mis. Een paar gevaarlijke momenten leverden twee goals op. Na zestien minuten scoorde AZ-back Thomas Ouwejan. Michel Vlap, de laatste weken sowieso aardig op dreef, tekende voor de gelijkmaker.

Na de pauze zorgde diezelfde Vlap voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met een heerlijke stiftje zette hij Heerenveen op voorsprong. AZ bakte er in het tweede bedrijf eigenlijk niets van. De late gelijkmaker kwam dan ook uit de lucht vallen. Op aangeven van Ouwejan kopte Albert Gudmundsson de bal binnen achter Warner Hahn.

Het publiek in Alkmaar ging zowaar weer geloven in een zege, maar hun ploeg kreeg kort na de 2-2 alsnog het deksel op de neus. Na een snelle tegenaanval kapte Lammers zijn tegenstander Ron Vlaar uit en hij schoot daarna hard en leeg de winnende treffer achter Marco Bizot. Voor de PSV-huurling betekende het z'n zesde goal van het seizoen.

Door de overwinning staat Heerenveen nu op dertien punten, één meer dan AZ. De ploegen staan nu op respectievelijk de achtste en negende plaats op de ranglijst.