Napoli dankt invaller Mertens en speelt topper tegen AS Roma gelijk

28-10-2018 22:45
8

De 'topper' tussen SSC Napoli en AS Roma is zondagavond geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Vlak voor tijd stonden de Romeinen nog met 0-1 voor. Dries Mertens zorgde in de laatste minuut voor de gelijkmaker.

De wedstrijd tussen Napoli en Roma is normaal gesproken een topper, maar na tien wedstrijden zit er qua punten al een behoorlijk verschil tussen de twee teams. Napoli staat tweede en heeft maar liefst zeven punten meer. Roma trad tegen Napoli aan zonder Justin Kluivert en Rick Karsdorp, die niet bij de selectie zaten.

Napoli was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar stond na 45 minuten toch op achterstand. Stephan El Shaarawy haalde na veertien minuten van dichtbij de trekker over. Het was een van de weinige wapenfeiten van Roma in de eerste helft. Napoli kreeg genoeg kansen, maar sprong daar slordig mee om.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer: Napoli viel aan, Roma kon alleen maar tegenhouden. Carlo Ancelotti hoopte met Dries Mertens iets te kunnen forceren. De Belg was tot twee keer toe ongelukkig, maar bezorgde Napoli in de blessuretijd alsnog een verdiend punt.

Napoli schiet met het gelijkspel weinig op. Koploper Juventus heeft nog altijd een voorsprong van maar liefst zes punten. Roma staat achtste.