Dolberg is zich van geen kwaad bewust na Klassieker: Als ik eerlijk ben

Dolberg is zich van geen kwaad bewust na Klassieker: "Als ik eerlijk ben"

29-10-2018 14:28
54

Kasper Dolberg ontkent een aandeel te hebben gehad in het eigen doelpunt van Justin Bijlow. Na de Klassieker, die Ajax met 3-0 won, is de Deense spits zich van geen kwaad bewust.

Bijlow liet een schot van Frenkie de Jong glippen, waarna hij met bal en al de doellijn passeerde. Dolberg was in de buurt. "Ik dacht bij de bal te kunnen, maar dat lukte toch niet", vertelt hij aan Ajax Life. "Heel misschien dat ik zijn arm raakte. Ik kon zien dat het een doelpunt was, want de bal was over de lijn. Ik heb een kort filmpje gezien, maar ik vind het allemaal erg moeilijk te zeggen. Als ik eerlijk ben, vermoed ik dat ik de keeper niet raakte."

Bij de Ajacied was er dan ook geen spoortje twijfel over de geldigheid van het doelpunt. "Ik realiseerde me eigenlijk totaal niet dat er gefloten kon worden voor een vrije trap voor Feyenoord. Ik zag alleen dat de bal over de lijn was en dat het doelpunt werd goedgekeurd. Bij mij was er geen enkele twijfel." Dolberg werd in de Klassieker na 64 minuten gewisseld voor Klaas-Jan Huntelaar.