'Premier League-transfer lonkt voor Onana: grootmacht volgt Ajax-keeper'

'Premier League-transfer lonkt voor Onana: grootmacht volgt Ajax-keeper'

29-10-2018 15:56
95

André Onana heeft zich in de kijker gespeeld bij Tottenham Hotspur. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. Onana (22) heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2021. 

Volgens VI is het onduidelijk of Spurs de Kameroener op korte termijn al ziet als een directe opvolger voor Hugo Lloris. Het is ook mogelijk dat de grootmacht uit Londen Onana op het oog heeft als nieuwe nummer twee. Michel Vorm, momenteel de backup van Lloris, beschikt over een aflopend contract.

Afgelopen zomer stond Onana, die in 2015 door Ajax werd overgenomen van FC Barcelona, in de belangstelling van Olympique Marseille. Zijn werkgever weigerde toen mee te werken aan een overstap naar de Ligue 1. 

De sluitpost zelf maakt er geen geheim van dat hij een stap naar een Europese topcompetitie ziet zitten. Spurs nam de afgelopen jaren meerdere spelers over van Ajax. Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez maakten allemaal de overstap naar Londen. Voor Sánchez werd in 2017 een recordbedrag van circa veertig miljoen euro afgetikt.