Veltman: 'Dan zou ik weer in m'n eentje zitten bij Ajax, dat is heel zwaar'

Veltman: 'Dan zou ik weer in m'n eentje zitten bij Ajax, dat is heel zwaar'

29-10-2018 16:47
28

Joël Veltman kiest er bewust voor om in de Zeister bossen, en dus niet bij zijn club Ajax, te herstellen van de zware knieblessure die hij eerder dit jaar opliep. Dat vertelt de verdediger voor de camera van de NOS. 

"Bij de KNVB heb je meerdere jongens die geblesseerd zijn en werken aan hun herstel, zoals Dico Koppers en Nick Marsman. Dan kun je een beetje met elkaar sparren en elkaar helpen om er bovenop te komen", aldus Veltman.

De rechtspoot denkt dat hij zich in Amsterdam 'alleen zou voelen'. "Als je medespelers naar buiten gaan om te trainen, dan zou ik weer in mijn eentje in de gym zitten. Dat is mentaal gewoon heel zwaar."

In januari 2019 hoopt Veltman hersteld te zijn van zijn knieblessure. De vraag is hoe snel hij daarna daadwerkelijk weer op zijn oude niveau zit en volledig inzetbaar is. "Ik keek op de bank naar Vaclav Cerny toen hij zijn eerste wedstrijd weer speelde. Na een kwartier was hij al helemaal kapot."

"Je denkt: ik heb negen maanden lang getraind, dus mijn conditie moet wel goed zijn. Maar dat duurt na zo'n blessure gewoon heel lang."