Telegraaf: Cocu officieel nog niet ontslagen door Fenerbahçe

Telegraaf: Cocu officieel nog niet ontslagen door Fenerbahçe

30-10-2018 06:55
20

Phillip Cocu werd na de wedstrijd tegen Ankaragücü opzij gezet door Fenerbahçe, maar is officieel nog niet ontslagen in Turkije. Dat meldt De Telegraaf. Hij staat momenteel aan de zijlijn en wacht tot alles juridisch is afgerond.

Cocu kreeg vlak na het met 1-3 verloren duel te horen dat Fenerbahçe nu even 'geen gebruik meer maakt van zijn diensten', aldus De Telegraaf. Zijn assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden mogen voorlopig aanblijven. Het lijkt erop dat het Nederlandse duo vrijdag op de bank zit tegen Galatasaray. Daarna wordt hun situatie verder bekeken.

Fener-voorzitter Ali Koc heeft Cocu lang gesteund, maar zondag is toch besloten dat het zo niet langer kan. Cocu heeft begrip voor die ingrijpende beslissing, schrijft de ochtendkrant. 'De fanatieke fans van Fenerbahçe, een club met miljoenen fans over de hele wereld, scandeerden de afgelopen weken de namen van meerdere trainers die Cocu in hun ogen zouden kunnen opvolgen.'

'Maar wie weet zijn Koeman en Van der Weerden vrijdagavond na een goed resultaat tegen Galatasaray plots, voor even, weer koning te rijk in Istanbul. Zo snel kan het dan ook weer gaan', schrijft De Telegraaf.