Van Bommel discussieert na Klassieker: 'Je bent afhankelijk van interpretatie'

Van Bommel discussieert na Klassieker: 'Je bent afhankelijk van interpretatie'

30-10-2018 08:12
105

Mark van Bommel zwengelde na de voorbeschouwing op het bekerduel met RKC Waalwijk zelf de discussie over de VAR aan. "Wat vinden jullie nou van de VAR?", vroeg de PSV-trainer naar aanleiding van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord.

Zo gaf Björk Kuipers al na zes minuten een rode kaart aan Jeremiah St. Juste op advies van VAR Danny Makkelie, terwijl de touché van Kasper Dolberg met Feyenoord-doelman Justin Bijlow bij de openingstreffer onbestraft bleef. Ook PSV kreeg een dag eerder een te betwisten strafschop tegen op bezoek bij FC Groningen.

"Ik vind het een heel interessante discussie", zegt Van Bommel in De Telegraaf. "De VAR maakt het voetbal eerlijker, omdat je meer kansen hebt om de situatie terug te kijken. Maar… je bent nog steeds afhankelijk van de interpretatie van die persoon. Zo'n situatie van St. Juste, dan komt de VAR heel goed van pas. Maar er zijn ook veel momenten waar het discutabel is. En de VAR dus juist discussie oproept."

"De scheidsrechter staat op het veld en moet de baas zijn", vervolgt Van Bommel. "Op het WK gaf de VAR een seintje, maar was er verder geen contact en besliste de scheidsrechter. Ik ben al met al dus wel voorstander, maar je blijft afhankelijk van degene die kijkt."