Van Bommel zag ontslag Cocu wel aankomen: 'Risico van het trainersvak'

Van Bommel zag ontslag Cocu wel aankomen: 'Risico van het trainersvak'

30-10-2018 14:37
22

Voor Mark van Bommel kwam het ontslag van Phillip Cocu bij Fenerbahçe niet als een verrassing. De opvolger van Cocu als trainer bij PSV ziet dat het zo vaker loopt in de voetballerij, maar wil niet spreken van een Nederlandse 'trainerscrisis'.

Cocu vertrok deze zomer bij PSV om aan de slag te kunnen bij de Turkse topclub Fenerbahçe. Het avontuur van de 48-jarige trainer duurde slechts vier maanden, een periode waarin Van Bommel de Eindhovenaren naar tien zeges in tien competitiewedstrijden leidde. "Dat is het risico van het trainerschap", bespreekt de huidige PSV-trainer in De Telegraaf het vroege congé voor Cocu. "Als je niet presteert, dan weet je dat de druk toeneemt. Zeker in een hectisch land als Turkije."

Wedden

Meer odds

Ondanks het ontslag van zijn voorganger bij PSV maakt Van Bommel zich geen zorgen over het Nederlandse trainersgilde in het buitenland. "Dat is slechts een fase. Wij haalden in 2010 de WK-finale en toen wilden heel veel landen Nederlandse trainers hebben. Dat gold daarna voor anderen. Dat wil niet zeggen dat Nederlandse trainers nu nooit meer een kans krijgen of überhaupt geen succes meer kunnen behalen. Kijk maar naar het verleden."