AD over Ajax-goudmijn: negen spelers vertegenwoordigen waarde van 253 miljoen

AD over Ajax-goudmijn: negen spelers vertegenwoordigen waarde van 253 miljoen

Gepubliceerd: woensdag 31 oktober 2018 om 06:57wo 31-10-2018 om 06:57

Hoewel meerdere Ajacieden de afgelopen zomer werden gevolgd door absolute topclubs, wist Ajax de selectie tijdens de afgelopen zomer bij elkaar te houden. Het Algemeen Dagblad verwacht echter niet dat dit in de zomer van 2019 nog eens zal lukken.

Volgens de ochtendkrant beschikt de Ajax-selectie over negen spelers die samen een ongekend hoge transferwaarde van 253 miljoen euro vertegenwoordigen. De meesten daarvan lijken bovendien van plan om de stap naar een absolute topclub te maken. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong worden allebei op zestig miljoen euro ingeschat door het AD. Het tweetal wordt al maandenlang in verband gebracht met FC Barcelona, terwijl ook Manchester City bezig zou zijn met het duo.

Hakim Ziyech leek afgelopen zomer op weg naar AS Roma, bleef toch bij Ajax en zou komende zomer dertig miljoen op kunnen leveren. De geschatte marktwaarde van David Neres ligt op 25 miljoen: Borussia Dortmund meldde zich al in Amsterdam voor de Braziliaan, maar Ajax wilde niet meewerken aan een transfer. Kasper Dolberg had de Amsterdammers na het 'Europa League-seizoen' 2016/2017 naar verluidt vijftig miljoen euro op kunnen leveren. De Deen wordt nu, na hardnekkig blessureleed, echter ingeschat op twintig miljoen.

André Onana en Donny van de Beek krijgen allebei een prijskaartje van achttien miljoen euro van het AD. De beide backs sluiten de rij: Argentijns international Nicolas Tagliafico zou goed moeten zijn voor zestien miljoen euro en de dit seizoen doorgebroken Noussair Mazraoui voor zes miljoen. Alle bovengenoemde spelers beschikken over langlopende contracten: Onana, De Ligt, Mazraoui en Ziyech liggen vast tot medio 2021. Tagliafico, De Jong, Van de Beek, Dolberg en Neres hebben zelfs een verbintenis tot de zomer van 2022.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Verwacht jij dat Ajax de selectie nóg een seizoen bij elkaar kan houden

(2928 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws