Bosz nog stééds pislink: 'Het zijn leugenaars, ik neem er geen woord van terug'

Bosz nog stééds pislink: 'Het zijn leugenaars, ik neem er geen woord van terug'

31-10-2018 08:52
29

Ruim drie jaar na dato is Peter Bosz nog stééds pislink over de tumultueuze gebeurtenissen tijdens een bekerduel tussen Heracles Almelo en Vitesse in 2015. Drie spelers van de Arnhemmers - Renato Ibarra, Marvelous Nakamba en Guram Kashia - kregen rood.  Vitesse verloor met 4-1. 

"Wat daar gebeurde, was absurd. Ik heb met Dortmund ooit met 4-0 voor gestaan tegen Schalke en dat werd 4-4. Met Ajax met tien man in de verlenging tegen Schalke 3-0 achter en dan nog 3-2. Spanning en sensatie. Maar dit sloeg nergens op", blikt Bosz terug met de Gelderlander. 

"Ik heb als voetballer veel slechte wedstrijden gespeeld en als coach genoeg slechte wedstrijden meegemaakt. Maar ik heb een scheidsrechter amper een wedstrijd zo slecht zien fluiten."

Nog steeds is hij boos op Danny Makkelie en vierde man De Graaf. "De één na de ander werd weggestuurd. We eindigden met acht man. We werden zelfs teruggefloten, omdat we een hoekschop kort namen. Kregen we een vrije trap tegen. Verzin het maar."

Ook Bosz zelf moest inrukken. Later verscheen de coach bij de tuchtcommissie van de KNVB. "Daar bleken die twee keiharde leugenaars. De straf is later ook teruggebracht naar twee wedstrijden. De zaak stonk aan alle kanten. (...) Makkelie en De Graaf zijn leugenaars. Ja, daar neem ik geen woord van terug."

Deze week staat er in de beker opnieuw een clash tussen Heracles en Vitesse op het programma.