Toekomstadvies De Ligt: 'Met Chiellini is dat de universiteit voor verdedigers'

Toekomstadvies De Ligt: 'Met Chiellini is dat de universiteit voor verdedigers'

31-10-2018 10:21
42

David Endt steekt zijn bewondering voor Matthijs de Ligt niet onder stoelen of banken. De oud-teammanager van Ajax, die de jonge verdediger ontmoette toen hij nog werkzaam was bij Ajax, ziet De Ligt graag bij een club als Juventus.

Endt was tussen 1979 en 2013 in verschillende hoedanigheden werkzaam voor Ajax, maar vertelt aan het Italiaanse Tuttosport dat hij in die tijd weinig talenten zoals De Ligt tegenkwam. "Hij is een uitzondering. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik in een heleboel jaren bij Ajax nog nooit een jongen van 18, 19 jaar gezien heb die het karakter van De Ligt heeft. Naast een geweldige lichaamsbouw en een goede techniek heeft hij ook een heel sterk karakter."

"Matthijs is een voorbeeld in zijn gedrag, op het veld en daarbuiten", vervolgt Endt. "Hij is niet zomaar aanvoerder geworden. Het is een 19-jarige verdediger met de kop van een 30-jarige. Een echte leider."

Endt voorziet een bijzondere toekomst voor De Ligt. "Het zal onmogelijk zijn om hem in de zomer te behouden. Hij zou goed zitten bij Barcelona, maar bij Juventus kan hij echt een complete verdediger worden. Met Chiellini en de andere Juventus-spelers als teamgenoten lijkt het wel de universiteit voor verdedigers."