Eagles nog altijd in het hart van Ajax-duo: 'Kwam er als 13-jarige jongen binnen'

Eagles nog altijd in het hart van Ajax-duo: 'Kwam er als 13-jarige jongen binnen'

31-10-2018 11:49
21

Erik ten Hag en Marc Overmars hebben goede herinneringen aan hun periode bij Go Ahead Eagles, woensdagavond de tegenstander van Ajax in het bekertoernooi. De trainer en technisch directeur van de Amsterdammers hopen op een terugkeer in de Eredivisie van de club uit Deventer.

Ten Hag was in het seizoen 2012/2013 eindverantwoordelijk in De Adelaarshorst en leidde de Deventenaren via de play-offs naar promotie. "Ik heb prettige herinneringen aan Go Ahead Eagles", tekent De Telegraaf op uit de mond van de Ajax-trainer. "De club heeft schitterend, fanatiek publiek en een Engels stadion met een prima voetbalsfeer. Het is een bolwerk dat eigenlijk in de Eredivisie thuishoort, omdat Deventer een echte voetbalstad is."

Wedden

Meer odds

Marc Overmars begon zijn spelerscarrière in Deventer en sloot zijn loopbaan in het seizoen 2008/2009 af bij Kowet. Daarna was hij hoofd technische zaken bij de club, waar hij Ten Hag als trainer aanstelde. "Bij Go Ahead Eagles ben ik als 13-jarige jongen binnengekomen. Ik heb in die jaren de basis gelegd voor mijn voetballoopbaan. De club is nu groeiende, ze pakken het dit jaar weer fantastisch op. Ze spelen goed voetbal, dat is knap."