Navratil: 'Bij Heracles had ik het gevoel dat jongens voor zichzelf speelden'

Navratil: 'Bij Heracles had ik het gevoel dat jongens voor zichzelf speelden'

31-10-2018 12:28
3

Jaroslav Navrátil voelt zich op zijn plaats bij Go Ahead Eagles. De Tsjech kwam deze zomer samen met trainer John Stegeman over van Heracles Almelo en groeide in Deventer uit tot een smaakmaker in de Keuken Kampioen Divisie.

Navrátil stond in alle elf de competitieduels van Go Ahead aan de aftrap. Hij scoorde daarin twee keer. "Het is een ander niveau, misschien is dat de reden dat ik meer opval", legt Navrátil uit in gesprek met Tubantia. "Of omdat ik allemaal teamspelers om me heen heb en me daar beter bij voel. Bij Heracles had ik het gevoel dat er jongens waren die voor zichzelf speelden. Ik was vaak boos, omdat ze niet alles gaven. Hier wil iedereen elkaar helpen, dat gevoel had ik in Almelo niet altijd."

Toch is de Tsjechische vleugelaanvaller tevreden met coach John Stegeman, die net als Navrátil overkwam van Heracles Almelo. "Hij is hier de baas, dat merk je. Bij Stegeman kunnen we altijd terecht. Er is ruimte voor discussie, voor kritiek en voor positivisme. Dat heb je in bijvoorbeeld Tsjechië veel minder. Ik ben blij om hier te zijn."