Superieur Ajax zet geen misstap in KNVB Beker en maakt drie doelpunten

31-10-2018 22:33
133

Ajax heeft woensdagavond geen fout gemaakt in de KNVB Beker. Go Ahead Eagles, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, ging met 3-0 ten onder in Amsterdam.

Erik ten Hag koos ten opzichte van de gewonnen Klassieker voor acht nieuwe spelers in de basiself van Ajax. Alleen Daley Blind, Lasse Schöne en Donny van de Beek behielden hun basisplaats, terwijl Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico en Frenkie de Jong helemaal niet bij de selectie zaten.

In de eigen Johan Cruijff Arena moest Ajax even op gang komen, maar de Amsterdammers kwamen nooit echt in de problemen tegen Go Ahead. David Neres zette zijn ploeg na 35 minuten in het zadel door een Go Ahead-verdediger uit te kappen en te scoren met een droge schuiver: 1-0.

Drie minuten later werd de score verdubbeld. De andere buitenspeler van Ajax, Zakaria Labyad, scoorde op aangeven van Klaas-Jan Huntelaar. Het superieure Ajax kreeg voor rust nog meer kansen, maar vergat de trekker over te halen tegen het machteloze Go Ahead.

In de tweede helft viel nog één doelpunt: Huntelaar maakte zijn eerste doelpunt sinds 15 september na een goede voorzet van Rasmus Kristensen. Van de Beek, Blind en Vaclav Cerny, die na ruim een jaar zijn rentree maakte in Ajax 1, werden vervolgens gewisseld door Ten Hag, die Ajax kan gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Willem II (zaterdag).