Overmars: 'Dat was niet zo verstandig. Achteraf denk je: had ik dat moeten doen?'

Overmars: 'Dat was niet zo verstandig. Achteraf denk je: had ik dat moeten doen?'

01-11-2018 10:44
61

Ajax-directeur Marc Overmars ontmoette woensdagavond de club waar hij voor hem begon én eindigde: Go Ahead Eagles. In 2008 maakte de oud-international, vier jaar na zijn voetbalpensioen, een comeback.

"Dat was niet zo verstandig, nee. Achteraf denk je weleens: had ik dat moeten doen?", lacht Overmars tegenover FOX Sports. De oud-aanvaller declasseerde Ajax-back George Ogararu in de afscheidswedstrijd van Jaap Stam. "Dat ging inderdaad vrij goed en we hadden bij Go Ahead spelers nodig op de vleugels. Toen dacht ik: dan help ik even voor een paar wedstrijden. Dat zijn er twintig geworden. Of het heel verstandig is, laat ik in het midden."

Spijt heeft de Ajax-directeur niet. "Voetbal is je hobby. Dat zeg ik ook altijd tegen spelers die een contract krijgen. Voetbal is niet je werk, maar je hobby. Als je het als werk gaat zien, dan moet je gelijk stoppen", vertelt hij. Bij Go Ahead stelde hij de huidige Ajax-trainer Erik ten Hag aan. "Dat was zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daar zag je al dat Erik zo'n drive heeft om de beste te worden. Dan kom je elkaar zes jaar later weer tegen."