Ajax-rentree na jaar blessureleed; Op een gegeven moment mijn kansje pakken

Ajax-rentree na jaar blessureleed; "Op een gegeven moment mijn kansje pakken"

01-11-2018 11:31
19

Vaclav Cerny is dolgelukkig met zijn terugkeer in het eerste elftal van Ajax. De Tsjech, die vorig jaar in het bekerduel met De Dijk zwaar geblesseerd raakte en een jaar uit de roulatie was, stond namens de Amsterdammers aan de aftrap in het bekerduel met Go Ahead Eagles.

Cerny speelde ruim een uur voor Ajax, waarna hij werd afgelost door Matthijs de Ligt. "Dit is een heel fijn gevoel", reageert Cerny bij Ajax TV. "Het afgelopen jaar duurde heel lang voor mij en je bent in je achterhoofd altijd benieuwd wanneer het weer gaat gebeuren dat je kan spelen."

"Vanaf dat ik wist dat ik ging spelen had ik er super veel zin in", vervolgt de 21-jarige buitenspeler. "Dan wil je dat het begint, dat je weer in de Arena staat. Ik wil nu in zo veel mogelijk wedstrijden in actie komen en op een gegeven moment mijn kansje pakken."

De Tsjech vond wel dat hij beter had kunnen spelen. "Tevreden kan ik niet zeggen, want het liep nog moeilijk in de eindfase. Het aangeven en afwerken was niet echt goed. Maar ja, het was mijn eerste wedstrijd sinds lange tijd. Ik heb nog dingen te verbeteren."