Update: UEFA rondt onderzoek naar AEK-stadion af: groen licht voor Ajax-fans

Update: UEFA rondt onderzoek naar AEK-stadion af: groen licht voor Ajax-fans

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 18:20di 13-11-2018 om 18:20

De Europese voetbalbond gaat onderzoek doen naar de veiligheid van het stadion van AEK Athene, opponent van Ajax in de Champions League. De aanleiding voor het onderzoek is een video waarop te zien is dat de bovenste ring van het stadion wel erg heen en weer trilt.

Ajax speelt op 27 november in Athene de eennalaatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Benfica en Bayern München reisden eerder al af naar Griekenland. Het enthousiasme van springende Duitse fans leidde eerder tot flinke trillingen op de derde ring van het stadion. Een fan van AEK maakte er beelden van.

Dat ziet er nogal angstaanjagend uit en dus heeft de UEFA besloten onderzoek te doen naar de veiligheid van het stadion, weet NOS. Naast AEK Athene spelen ook Panathinaikos en de nationale ploeg van Griekenland in het Olympisch Stadion. Het stadion dateert van 1982 en is in 2004 grondig gerenoveerd met het oog op de Olympische Spelen.

Update 13/11, 18.20 uur: Ajax-fans hoeven niet te vrezen dat het tripje naar Griekenland niet doorgaat. Het Olympisch Stadion is veilig verklaard en dus kan de kaartverkoop voor het Champions League-duel met AEK Athene van start gaan, meldt Ajax Life. De supportersvereniging informeerde bij de UEFA naar de stand van zaken. Een extra inspectie van het stadion heeft inmiddels plaatsgevonden. Ajax gaat op dinsdag 27 november op bezoek bij de Grieken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws