'Ajax greep ons vanaf minuut één bij de strot, daar willen wij ook naartoe'

'Ajax greep ons vanaf minuut één bij de strot, daar willen wij ook naartoe'

01-11-2018 16:22
14

Go Ahead Eagles-middenvelder Sjoerd Overgoor wil lering trekken uit de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax (3-0). De Amsterdammers waren heer en meester en daar wil de koploper van de Keuken Kampioen Divisie ook naartoe.

"Het eerste half uur hielden we het aardig dicht en creëerde Ajax niet echt grote kansen, ondanks dat ze veel balbezit hadden. Toen we het gevoel hadden dat we iets beter in ons spel kwamen counterden ze ons weg. En na de 1-0 was het helemaal klaar", analyseert Overgoor in gesprek met RTV Oost.

Go Ahead moet leren van Ajax, vindt de middenvelder. "Aan ons de taak om dat wat Ajax vanavond liet zien, in de eerste divisie te laten zien. De tegenstander vanaf minuut één tot het einde bij de strot grijpen en dat volhouden. Daar wil Stegeman (trainer, red.) naartoe met ons."

In de Keuken Kampioen Divisie gaat Go Ahead aan de leiding. Overgoor, die normaliter geen basisplaats heeft, is benieuwd waar het gaat eindigen. "Ik vind ons een hele stabiele groep, we doen weinig gekke dingen. Dat is heel belangrijk. We zijn echt een team en blijven altijd knokken. Maar er zijn meer titelkandidaten."