LIVE-discussie: Van Bronckhorst voert vier wijzigingen door; ADO zonder Necid

LIVE-discussie: Van Bronckhorst voert vier wijzigingen door; ADO zonder Necid

01-11-2018 19:42
112

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zijn opstelling op vier plekken gewijzigd na de rampzalig verlopen Klassieker tegen Ajax (3-0). In het bekerduel met ADO Den Haag keren onder meer Tyrell Malacia en Sam Larsson terug in de basis.

Malacia vervangt op linksachter Calvin Verdonk. Hij weet Sam Larsson voor zich. De Zweed moest in Amsterdam nog zien hoe Jens Toornstra de voorkeur kreeg op zijn positie. De andere nieuwelingen in de opstelling zijn Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer. De ervaren sluitpost krijgt in bekerduels de voorkeur boven Justin Bijlow. Nieuwkoop is de logische vervanger van de geschorste Jeremiah St. Juste.

Door de nederlaag in Amsterdam verloor Feyenoord de aansluiting met Ajax en PSV, die nu respectievelijk vijf en tien punten meer hebben. De bekerwinnaar werd in augustus al uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League. Daardoor lijkt het bekertoernooi de laatste kans voor de Rotterdammers om nog iets van het seizoen te maken.

Bij ADO Den Haag staat ook een andere doelman onder de lat: Robert Zwinkels is de 'bekerdoelman' en vervangt Indy Groothuizen. Aaron Meijers keert achterin terug van een schorsing. Spits Tomas Necid zit opvallend genoeg op de bank. Coach Fons Groenendijk kiest met Shaquille Pinas voor extra zekerheid achterin.

De opstellingen

Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Van Persie, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Larsson

ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Pinas, Meijers; Malone, El Khayati, Immers; Hooi, Becker