Fortuna Sittard knokt zich twee keer terug en schakelt NEC uit

01-11-2018 20:25
111

Fortuna Sittard heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. Het duel met NEC werd pas vijf minuten voor tijd beslist: 2-3.

Ploegen die onderin de Eredivisie spelen hebben het vaak lastig tegen topploegen uit de Keuken Kampioen Divisie. Dat was ook donderdagavond het geval. NEC leidde de dans in de openingsfase en had het betere van het spel. Grote kansen leverden dat echter niet op voor de Nijmegenaren. Na een vurig begin van NEC nam Fortuna het initiatief voorzichtig over.

Toch was het NEC dat na twintig minuten op 1-0 kwam in De Goffert. Terry Lartey Sanniez liet Aykut Özer met een fantastisch afstandsschot kansloos. Het antwoord volgde nog geen twee minuten later. Mark Diemers benutte een penalty na een domme overtreding in het strafschopgebied van Josef Kvída. Acht minuten later kwam NEC weer aan de leiding. Clubtopscorer Sven Braken verschalkte Özer met een droog schot: 2-1.

NEC kreeg nog voor de rust kansen op een derde treffer, maar ook Fortuna had kunnen scoren. De thuisploeg kreeg in de tweede helft meerdere kansen om het bekerduel te beslissen, maar na enkele gemiste pogingen maakte Fortuna 25 minuten voor tijd gelijk via Finn Stokkers, die de bal prachtig in de kruising knalde.

De wedstrijd leek op een verlenging uit te draaien, maar vijf minuten voor tijd sloeg Fortuna opnieuw toe. Diemers stuurde Lars Hutten met een goede steekpass weg, waarna NEC-keeper Marco van Duin geen antwoord had op een hard schot van de invaller. NEC was in de blessuretijd nog dicht bij de gelijkmaker, maar dat was de ploeg van Jack de Gier niet gegund.