Buijs: 'Plukken, trekken, kneden. Dan werd je helemaal gek. Ik heb hem vervloekt'

Buijs: 'Plukken, trekken, kneden. Dan werd je helemaal gek. Ik heb hem vervloekt'

02-11-2018 15:34
7

FC Groningen-trainer Danny Buijs staat vrijdagavond tegenover Excelsior-collega Adrie Poldevaart, die hij al jarenlang kent. Poldervaart was fysiotherapeut in Kralingen toen Buijs daar nog op het middenveld stond.

De 47-jarige oefenmeester had een vrij hardhandige werkwijze, herinnert Buijs zich. Poldervaart ging op Woudestein door het leven als De Plukkoning. "Dan ging je op die tafel liggen en begon hij aan dat bindweefsel te plukken, onderin en bovenin je rug", vertelt Buijs aan De Telegraaf. "Plukken, trekken, kneden. Dan werd je helemaal gek. Man, ik heb hem vervloekt."

Later kwamen de twee elkaar regelmatig tegen op de amateurvelden: Buijs was trainer bij Kozakken Boys en Poldervaart bij BVV Barendrecht. Toen Excelsior vorig seizoen op zoek ging naar een opvolger voor Mitchell van der Gaag, kreeg Poldervaart advies van Buijs. "Ik zei hem: laat Ferry de Haan en Wouter Gudde (Excelsior-directeuren, red.) nou blijken dat je graag wil, want als er één club is die zo'n keuze durft te maken, dan is het Excelsior wel."

Excelsior en FC Groningen nemen het vrijdagavond tegen elkaar op. De aftrap in Rotterdam-Kralingen is om 20.00 uur.