Ajax kan rekenen op 'Silent Genius': Alles is zoals het hoort te zijn

Ajax kan rekenen op 'Silent Genius': "Alles is zoals het hoort te zijn"

02-11-2018 19:53
28

Dusan Tadic hoopt zaterdagavond aan de aftrap te staan tegen Willem ll. De Serviër raakte tegen Feyenoord geblesseerd aan zijn lies, maar is nagenoeg hersteld.

"Alles is oke", zegt Tadic tegen AT5. "Ik voelde mijn lies een beetje, maar nu is het oke. Gisteren heb ik getraind en vandaag ook weer. Ik hoop morgen gewoon te spelen, dus alles is zoals het hoort te zijn. Ik denk dat het normaal is om tijdens de wedstrijden met kleine pijntjes te spelen. Toen ik klein was leerden ze ons letterlijk dat we niet van het veld mochten. Behalve als je je been breekt."

Tadic herhaalt nogmaals waarom hij afgelopen zomer voor Ajax koos. "Veel grote clubs hadden belangstelling. Ik denk dat Ajax een van de grootste clubs ter wereld is. Sinds ik klein ben houd ik van Ajax. Het is echt een speciale club. Ik ben eerlijk gezegd ook een beetje gehecht geraakt aan Nederland. Het is een mooi land. Ik heb hier heel mooie momenten meegemaakt."

In Engeland stond Tadic bekend als 'Silent Genius', omdat hij goals maakte én assists gaf. "Bij Ajax zijn er ook spelers die een assist kunnen geven. In Engeland had ik dat niet echt. Daar kon ik moeilijker een assist verwachten. Die kwalititeiten hadden ze daar niet. Bij Ajax zijn er meerdere spelers die mij kunnen assisteren of die ik kan assisteren. Het is zo gelopen. Het maakt mij niet uit wie er scoort, als Ajax maar wint."