Benfica beleeft dramatische generale voor Ajax-thuis: verlies en domme rode kaart

02-11-2018 23:24
23

Benfica heeft vrijdagavond een beroerde generale repetitie voor het Champions League-duel tegen Ajax afgewerkt. De grootmacht uit Lissabon kwam in de eerste helft van het thuisduel met Moreirense al met 1-3 achter en wist een bijzonder verrassende nederlaag niet meer af te wenden.

De thuisploeg beleefde nochtans een vliegende start: al na twee minuten tikte spits Jonas een lage voorzet van Joao Félix binnen. Die 1-0 voorsprong verdween echter net zo snel als dat hij gekomen was: Chiquinho zorgde met een strak afstandsschot voor 1-1 en Pedro Nuno zette de middenmoter na een snelle counter zelfs op voorsprong.

Na ruim een half uur spelen sloeg Moreirense, dat als nummer twaalf aan het duel begon, nóg een keer toe. Doelman Odysseas Vlachodimos kwam ver buiten zijn strafschopgebied om een lange bal te onderscheppen, leek op tijd terug te zijn, maar had geen verweer op een geplaatste schuiver van Mamadou N'Diaye: 1-3.

Benfica wist niet meer terug in de wedstrijd te komen en beëindigde het duel zelfs met tien man. Aanvoerder Jardel (foto) stond bij een vrije trap in de muur van de tegenstander en deelde een opzichtige elleboogstoot uit: rode kaart.

Nummer drie Benfica blijft door het teleurstellende resultaat steken op zeventien punten. Koplopers FC Porto en Sporting Braga kunnen later dit weekend uitlopen. O Glorioso spelen op woensdag 7 november om 21.00 uur tegen Ajax.