Als je bij Ajax speelt weet je dat je vaak weinig te doen hebt

"Als je bij Ajax speelt weet je dat je vaak weinig te doen hebt"

03-11-2018 11:50
23

Kostas Lamprou durft niet te zeggen of hij de vaste 'bekerkeeper' is van Ajax. Tegen Go Ahead Eagles mocht de Griekse sluitpost keepen, daar waar hij in andere wedstrijden tweede keeper is.

"Dat durf ik niet te zeggen", vertelt Lamprou bij Inside Ajax. "Ik heb niets van de trainer (Ten Hag, red.) gehoord. De vraag heb ik vaker gehad. De trainer beslist. Ik zou het echt niet weten. Iedereen binnen de club waardeert hoe hard ik werk. Ik moet gewoon zorgen dat ik op niveau blijf trainen en laat zien dat ik goed bezig ben. Dan kan de trainer zijn beslissing maken. Aan de ene kant heb je het in eigen hand, maar aan de andere kant beslist de trainer."

Lamprou keepte tegen Go Ahead, maar kreeg weinig te doen in die wedstrijd. Áls er het een keer gevaarlijk wordt, moet hij er ook gelijk staan. "Dat is behoorlijk lastig. Dat heb ik ook vaak met André (Onana, red.). Als je bij Ajax speelt weet je dat je vaak weinig te doen hebt. Als er een of twee ballen komen, moet je er staan. Dat is lastig als je bij Ajax speelt."

Lamprou heeft geen spijt van zijn keuze voor Ajax. "Ik hoef eigenlijk niet veel te zeggen. Toen ik afgelopen seizoen de kans kreeg om hierheen te komen, had ik geen twijfel. Ik zei gewoon: ja ik doe het. Ik wist wat mijn positie was en kwam binnen als derde keeper. Ik heb keihard gevochten."

"Natuurlijk had dat ermee te maken dat Benjamin (Van Leer, red.) geblesseerd is geraakt. Ik ben superblij dat de trainers me dit seizoen tweede keeper hebben gemaakt. Het is mijn houvast. Ik moet gewoon verder gaan."