Krul pakt koppositie in Championship, Bacuna maakt winnende goal

03-11-2018 17:59
12

Leandro Bacuna heeft zich zaterdagmiddag tot matchwinner gekroond in de competitiewedstrijd van Reading tegen Bristol City (3-2). Tim Krul pakte met Norwich City de koppositie in het Championship door een ruime overwinning op Sheffield Wednesday.

Reading 3-2 Bristol City
Het Reading van Leandro Bacuna kwam zaterdagmiddag tot drie keer toe op voorsprong in eigen stadion. De derde treffer, afkomstig van de voet van Bacuna, was uiteindelijk goed voor de drie punten.

Het laaggeklasseerde Reading kwam tweemaal op voorsprong. Nadat de openingstreffer van Yakou Meite ongedaan was gemaakt door een goal van Marlon Pack zette Liam Kelly de thuisploeg op slag van rust opnieuw op voorsprong. De thee werd echter niet met een voorsprong opgezocht, want nog voor het rustsignaal tekende Josh Brownhill voor 2-2.

In de tweede helft trok Reading uiteindelijk toch aan het langste eind. Bacuna tekende voor was uiteindelijk de winnende treffer bleek.

Sheffield Wednesday 0-4 Norwich City
Met Tim Krul onder de lat heeft Norwich City beslag gelegd op de koppositie in het Championship. Sheffield Wednesday, voor aanvang van de wedstrijd nog koploper, werd op eigen veld verslagen.

De overwinning van Norwich kwam pas na rust tot stand. Teemu Pukki tekende zes minuten na rust voor de openingstreffer. Nog binnen het uur kwam Sheffield Wednesday voor een haast onmogelijke opdracht te staan toen Emiliano Buendia de marge verdubbelde. Toen Pukki na 62 minuten ook nog 0-3 maakte, speelde de thuisploeg een verloren wedstrijd. Via Dennis Srbeny werd het zelfs nog 0-4.

Norwich City is nu koploper met dertig punten. Leeds United en Middlesbrough kunnen later nog wel gelijk komen in punten.

Roterham United 2-1 Swansea City
Met Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis is Swansea City er niet in geslaagd drie punten te pakken op bezoek bij Roterham United. The Swans kwamen voor rust nog wel op voorsprong, maar gingen in de slotfase alsnog onderuit.

Niet lang nadat Fer in de eerste helft een gele kaart had geincasseerd, tekende Oliver McBurnie voor de openingstreffer voor de bezoekers. Lang hield Swansea die voorsprong vast, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Via twee benutte strafschoppen van Ryan Manning trok Roterham alsnog aan het langste eind: 2-1.
Swansea City blijft door de nederlaag hangen in de middenmoot van het Championship.