Memphis laat in eigen huis dure punten liggen tegen Bordeaux

03-11-2018 19:02
8

Olympique Lyon is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Bordeaux. De ploeg van Memphis Depay was gedurende de hele wedstrijd de mindere ploeg en kwam daardoor zelfs nog goed weg met een punt.

De bezoekers startten goed aan de wedstrijd en leken in de tiende minuut op voorsprong te komen. Yann Karamoh wipte de bal over de uitstormende Anthony Lopes heen, maar na inmenging van de VAR werd de goal van Bordeaux alsnog afgekeurd. Toch bleven de gasten zoeken naar de openingstreffer, maar schoten van Otavio en Briand vonden geen doel.

Vlak voor rust kwam Olympique Lyonnais dan ook tegen de verhouding in aan de openingstreffer. Nabil Fekir leverde een voorzet af bij Houssem Aouar, die met een uitgekiende volley afdrukte en de ploeg van Memphis Depay in eigen huis op voorsprong zette.

Na de onderbreking werd Lyon steeds verder teruggedrukt door de bezoekers en was het een kwestie van tijd voordat de verdiende gelijkmaker zou vallen. Younousse Sankhare schoot in kansrijke positie net over en Briand probeerde het van afstand, maar er was een invaller voor nodig om de ploegen weer in evenwicht te brengen. Andreas Cornelius stond na een afgeslagen voorzet op de juiste plek en volleyde met links hard de 1-1 tegen de touwen.

Na de gelijkmaker waren er nog wat kleine kansjes voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer in Lyon.