De Jong breekt de ban en helpt PSV aan zege tegen tiental Vitesse

03-11-2018 20:21
240

PSV is er in eigen huis in geslaagd de elfde competitiezege op rij te boeken. In Eindhoven speelde de ploeg van Mark van Bommel een groot deel van de wedstrijd met een man meer en werd uiteindelijk met minimaal verschil gewonnen: 1-0.

Bij PSV keerde Steven Bergwijn terug van een blessure. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de bezoekers: Oussama Darfalou legde de bal vanaf de achterlijn gevaarlijk terug en Denzel Dumfries moest uiteindelijk opruimen om gevaar te voorkomen.

Vitesse leek aardig in de wedstrijd te zitten, maar moest binnen het kwartier verder met tien man. Na slordig balverlies van de Arnhemmers werd Hirving Lozano gelanceerd. Verdediger Danilo Doekhi kon de Mexicaan alleen op onreglementaire wijze afstoppen en kon daarna inrukken. Voor de Russiche trainer Leonid Slutsky was dat aanleiding voor een wissel: Navarone Foor werd geslachtoffers en vervangen door verdediger Rasmus Thelander.

Na de rode kaart had PSV een veldoverwicht, maar het was niet zo dat het kansen regende in het Philips Stadion. Vitesse-verdediger Max Clark werkte een voorzet van Angelino bijna in zijn eigen doel, maar in de eerste helft werd uiteindelijk niet gescoord.

Na rust bleef PSV zoeken naar de openingsteffer. Twintig minuten voor tijd was het spits Luuk de Jong die de ban brak. Op aangeven van Hirving Lozano kwam hij knap voor zijn directe tegenstander en liet hij van dichtbij doelman Eduardo kansloos. Het betekende de negende competitiegoal van de spits.

Daarna had Hirving Lozano nog een goede kans om tot scoren te komen, maar hij stuitte op de Portugese goalie van Vitesse. Aan de andere kant zorgde een vrije trap van Bryan Linssen nog voor wat gevaar, maar PSV boekte uiteindelijk een minimale zege in Eindhoven. Daarmee is de ploeg van Van Bommel na elf competitiewedstrijden nog altijd zonder puntverlies.