Arsenal en Liverpool delen punten in vermakelijke topper in Londen

03-11-2018 20:42
9

De Premier League-topper tussen Arsenal en Liverpool is in een gelijkspel geëindigd: 1-1. Liverpool kwam na rust op voorsprong, maar via Alexandre Lacazette kwam de thuisploeg langszij.

Bij Liverpool begonnen Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in de basis. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar Liverpool leek halverwege de eerste helft op voorsprong te komen. Sadio Mané tekende voor de openingstreffer, maar de treffer werd (achteraf bleek onterecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Via Virgil van Dijk was Liverpool voor rust nog een keer dicht bij de openingstreffer, maar de kopbal van de Oranje-international landde op de paal. In de tweede helft kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Bernd Leno verwerkte een voorzet van Mané niet goed, waarna James Milner dankbaar profiteerde: 0-1.

Daarna moest Arsenal op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Alex Iwobi stuurde Lacazette diep, die vervolgens Alisson Becker kansloos liet: 1-1.