Van Tweede Divisie naar catwalk in Milaan: Een kans die ik maar één keer krijg

Van Tweede Divisie naar catwalk in Milaan: "Een kans die ik maar één keer krijg"

04-11-2018 08:16
6

BVV Barendrecht-middenvelder Donny Navajas Sanchez heef voorlopig zijn laatste wedstrijd in de Tweede Divisie gespeeld. De halve Spanjaard heeft hier een niet-alledaagse reden voor: hij gaat de komende tijd modeshows lopen in Milaan.

"Ik ben aangenomen door een topagency in Milaan. Dit is een kans die ik maar één keer krijg in mijn leven en die ga ik met beide handen aanpakken", liet Navajas Sanchez na afloop van de wedstrijd tegen FC Lienden weten aan FOX Sports. Op de suggestie dat hij in Milaan meer kan verdienen dan in Barendrecht, ging de middenvelder niet in. "Daar laat ik me niet over uit."

Trainer Albert van der Dussen gunt Navajas Sanchez zijn opmerkelijke carrièreswitch. "Hij kwam schoorvoetend naar mij toe. Ik heb tegen hem gezegd: iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk", stelt Van der Dussen. "Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat een voetballer de keuze maakt om modellenwerk te gaan doen. Maar wat is er mis mee? Maar die jongen kiest daar voorlopig voor. Misschien lukt het. En als het niet lukt, dan komt hij weer terug."

Navajas Sanchez is overigens niet de enige Nederlandse voetballer die bijklust als model. Ook FC Dordrecht-verdediger Lewis Montsma is regelmatig op de catwalk te vinden.