'Topkandidaten Real Madrid niet beschikbaar: club komt bij clubloze Portugees uit'

'Topkandidaten Real Madrid niet beschikbaar: club komt bij clubloze Portugees uit'

04-11-2018 10:49
27

Leonardo Jardim is volgens Marca een kandidaat om de trainersvacature bij Real Madrid in te vullen. De 44-jarige Portugees werd onlangs ontslagen door AS Monaco en zit momenteel zonder club.

De Koninklijke is tevreden over het werk van interim-trainer Santiago Solari tot dusver, twee overwinningen in twee wedstrijden, maar wil een permanente opvolger voor de ontslagen Julen Lopetegui aanstellen. Jardim heeft tijdens zijn ruim vier seizoenen in Monaco veel indruk gemaakt. De Portugees liet veel eigen jeugd, onder wie Kylian Mbappé, doorbreken in het prinsdom en leidde de club in 2017 naar de landstitel en de halve finale van de Champions League.

Jardim is echter vooral in beeld doordat de topfavorieten niet beschikbaar lijken. Antonio Conte is naar verluidt afgehaakt na de eerste gesprekken en José Mourinho en Mauricio Pochettino liggen nog vast bij respectievelijk Manchester United en Tottenham Hotspur. Real Madrid zou Pochettino al een aanbieding hebben gedaan, maar de Argentijn lijkt niet van plan om midden in het seizoen uit Londen te vertrekken.