Perez kritisch op inefficiënte Ziyech: 'Daarin vind ik hem best matig'

Perez kritisch op inefficiënte Ziyech: 'Daarin vind ik hem best matig'

04-11-2018 19:20
50

Aan de schietkwaliteiten van Hakim Ziyech valt het nodige te verbeteren. Dat vindt Kenneth Perez. Zaterdagavond zag de analist van FOX Sports hoe Ziyech menig schot afvuurde op het doel van tegenstander Willem II. Niet één keer was het raak. De spelmaker kan het schieten soms beter aan anderen overlaten, vindt hij. 

"Oké, ik snap heel goed dat een speler in zo’n wedstrijd denkt dat hij één of twee goals moet gaan maken. Voor aanvallers zijn het gratis goals, alleen Ziyech overdreef het misschien", zei Perez bij Dit was het weekend op voetbalzender FOX. 

"Ziyech heeft natuurlijk een prachtige trap, maar dat is vooral in de passing. In het schieten op doel en vrije trappen vind ik hem best matig. Vrije trappen zou ik altijd overlaten aan Lasse Schöne. Die heeft een veel hoger rendement."

Frenkie de Jong
Perez vond het opvallend dat Frenkie de Jong na de wedstrijd tegen Willem II, die met 2-0 werd gewonnen, behoorlijk kritisch was op het spel van Ajax en zijn collega's. Het ontbrak wat hem betreft aan scherpte. "Hij stond zelf in het veld", merkt Perez op. "Dan kun je je medespelers aansporen en zélf het goede voorbeeld geven om doelpunten te maken, als je dat zo graag wilt. Het zit meer in een Ajax-speler, die zijn wat flegmatieker."

Lees ook: Ajax laat teugels vieren na fantastische openingsfase en verslaat Willem II