Van der Vaart: 'Hopelijk ga ik daar binnenkort met de KNVB over praten'

Van der Vaart: 'Hopelijk ga ik daar binnenkort met de KNVB over praten'

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 07:40ma 05-11-2018 om 07:40

Een nieuwe kuitblessure is de aanleiding voor het besluit van Rafael van der Vaart om een punt te zetten achter zijn carrière. De 35-jarige middenvelder van Esbjerg fB kan het niet meer opbrengen om zich wéér terug te vechten.

"Afgelopen donderdag liep ik een kuitblessure op tijdens de training met Esbjerg. In de periode ervoor was het ook al vaak blessure hier en blessure daar. Na die laatste was ik het zat", vertelt Van der Vaart aan Voetbal International. "Ik heb altijd gezegd dat ik zo lang mogelijk wilde blijven doorvoetballen. Maar ik heb óók gezegd dat ik zomaar op een ochtend wakker kon worden met de gedachte: Het is leuk geweest. Dat moment kwam afgelopen week."

De 109-voudig international weet nog niet hoe hij zijn leven precies gaat inrichten, maar heeft er wel ideeën over. Hij blijft in elk geval tv-analyticus. "Dat bevalt goed. En ik wil mijn trainersdiploma gaan halen. Daar heb ik nog niet met de KNVB over gesproken, maar hopelijk gaan we dat binnenkort een keer doen. Het voetbal blijft natuurlijk trekken en ik denk dat ik ook als trainer genoeg te bieden heb."

"Onder meer vanwege mijn ervaringen in het topvoetbal en met toptrainers", vervolgt Van der Vaart. "Ik besef dat er bij het trainerschap nog veel meer komt kijken, maar kennis van het spel op het hoogste niveau heb ik alvast. De andere aspecten wil ik graag leren. Hopelijk is er een plekje op de trainersopleiding. Het is nog heel pril allemaal, dus welke rol het beste bij me past, moet ik nog ontdekken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws