'De Jong is 28 en zou misschien nog één keer een stap kunnen maken'

'De Jong is 28 en zou misschien nog één keer een stap kunnen maken'

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 08:21ma 05-11-2018 om 08:21

Voormalig voetballer Harry Lubse is in De Telegraaf lovend over Luuk de Jong, die voor zijn optreden tegen Vitesse een zeven heeft gekregen. De Jong kroonde zich zaterdag tot matchwinner door in de 69e minuut de enige goal van de wedstrijd te maken.

De Jong presteert al weken goed bij PSV, is ook Lubse opgevallen. "Momenteel zien we weer de Luuk de Jong zoals we hem kennen. Een uitstekende spits die minimaal twintig goals per seizoen maakt. Het is knap hoe hij zich na een moeizame periode heeft teruggevochten", zegt de oud-PSV'er, die van 1969 tot 1980 in Eindhoven speelde.

Lubse prijst de technische kwaliteiten van De Jong. "Luuk is een echte targetman. Zo speelt hij al het hele seizoen en dat zag je ook weer in het duel met Vitesse. Hij is ijzersterk met het hoofd. Als je ziet met hoeveel gemak hij ballen uit de lucht plukt, dat is een gave die niet iedereen heeft. Het lijkt allemaal spelenderwijs te gaan. Door zijn timing weet hij bijna alle luchtduels te winnen en negen van de tien keer bezorgt hij de bal vervolgens bij een medespeler."

De Jong speelt al vier jaar in Eindhoven. Zijn buitenlandse avonturen mislukten, maar volgens Lubse kan de spits het nog een keer proberen. "Hij is 28 en zou misschien nog één keer een stap kunnen maken. Maar als PSV zo blijft presteren en ook Europees actief is, zou ik als ik hem was lekker blijven. Hij weet hoe het eraan toegaat in het buitenland en dat is niet altijd even goed gegaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws