Ter Avest verrast door basisdebuut: Mijn telefoon is werkelijk ontploft

Ter Avest verrast door basisdebuut: "Mijn telefoon is werkelijk ontploft"

05-11-2018 09:12
12

Hidde ter Avest kan zijn geluk niet op. Zondagavond maakte de 21-jarige zomerversterking van Udinese tegen AC Milan zijn basisdebuut in de Serie A.

Ter Avest, die in de zomer overkwam van FC Twente, zag het niet aankomen. "Er was dan ook geen familie aanwezig of vrienden", vertelt hij aan Voetbal International. "Mijn verwachtingen voor het eerste seizoen waren vrij laag. Ik wilde de taal leren, de club, de cultuur. Het gaat allemaal veel sneller dan gedacht."

"Het was jammer dat er geen familie of vrienden waren, maar die komen deze week weer. Mijn telefoon is werkelijk ontploft. Leuk om te zien dat men in Nederland zo meeleeft", vervolgt de verdediger, wiens laatste basisplaats door een enkelbreuk dateerde van februari. In de slotfase van Udinese - Milan werd hij gewisseld, omdat de kramp erin schoot. Lachend: "Of ik alweer kan lopen? Nauwelijks."

Na zijn wissel zag Ter Avest het misgaan. Udinese verloor door een doelpunt in de 97ste minuut van Milan-verdediger Alessio Romagnoli (0-1). Bram Nuytinck kreeg kort daarvoor rood. "Dat was in mijn ogen helemaal geen rode kaart. Bram maakte een professionele overtreding. Vervolgens mogen we dat doelpunt nooit meer weggeven. Echt zonde. Een gelijkspel tegen AC Milan was een prima resultaat geweest."