'Robben behoort tot Bayern-groepje van vier dat oppositie voert tegen Kovac'

'Robben behoort tot Bayern-groepje van vier dat oppositie voert tegen Kovac'

05-11-2018 11:58
32

Een viertal spelers van Bayern München heeft zich tegen trainer Niko Kovac gekeerd. Een van de spelers is Arjen Robben, die hoopt dat de Kroaat vertrekt bij Der Rekordmeister. De andere spelers zijn Mats Hummels, Thomas Müller en Franck Ribery.

Dat meldt Kicker in Duitsland. Volgens het Duitse magazine heeft het kwartet een oppositie gevoerd met als doel om van Kovac af te komen. De spelers vinden de 47-jarige trainer 'een aardige gast', maar hij beschikt niet over de ervaring op het hoogste niveau om Bayern verder te helpen. Ook zou zijn wisselbeleid intern voor veel vraagtekens zorgen, is er weinig sprake van tactiek en heeft hij geen plan B.

Wedden

Meer odds

Bayern is het seizoen zeer matig begonnen. De club speelde zaterdag thuis met 1-1 gelijk in de Bundesliga, waardoor er al vier wedstrijden op rij geen thuisoverwinning is geboekt. De achterstand op koploper Borussia Dortmund is vier punten. In de strijd tegen de crisis zouden Robben, Hummels, Müller en Ribery zich opvallend afzijdig houden. Dat gedrag is volgens Kicker veelzeggend voor Kovac, die niet van iedereen in de Bayern-selectie steun krijgt. 

Robben is ontevreden omdat hij van de dertien wedstrijden waarin hij actie kwam, maar liefst acht keer vroegtijdig naar de kant is gehaald en Müller en Ribery zitten onder Kovac vaker op de bank dan ze zouden willen. Afgelopen zaterdag haalde de vrouw van Müller op Instagram uit naar de Kroaat. Ze plaatste een foto waarop te zien is dat Müller zich klaar maakt om in te vallen en plaatste daarbij de tekst: 'Het duurde zeventig minuten voor de hersenen beginnen te werken'. De vraag is of het Bayern-kwartet en de vrouw van Müller bewust samenspannen. Kovac is sinds afgelopen zomer trainer van Bayern.