In het kort: Italiaanse toparbiter voor Ajax, Slowaak hanteert de fluit bij PSV

In het kort: Italiaanse toparbiter voor Ajax, Slowaak hanteert de fluit bij PSV

05-11-2018 12:56
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Italiaanse scheidsrechter voor Ajax, PSV krijgt te maken met Slowaak
Het Champions League-treffen tussen Benfica en Ajax moet woensdag door Gianluca Rocchi in goede banen worden geleid. De ervaren Italiaan is door de UEFA aangesteld als leidsman in Estadio da Luz. Ajax bewaart goede herinneringen aan Rocchi, want in het seizoen 2016/2017 floot hij de thuiswedstrijd in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon (4-1). De Slowaak Ivan Kruzliak hanteert dinsdag op Wembley de fluit bij het duel tussen Tottenham Hotspur en PSV.

Excuses van vrouw Müller
Lisa Müller, de vrouw van Bayern-sterspeler Thomas Müller, heeft zich na de wedstrijd tussen Der Rekordmeister en SC Freiburg (1-1) verontschuldigd bij trainer Niko Kovac. De wederhelft van Thomas Müller uitte op haar Instagram-profiel de nodige kritiek op de trainer, nadat hij haar man in de 71e minuut naar de kant haalde. Volgens een officiële verklaring van Bayern heeft ze nog in het stadion haar excuses aangeboden aan Kovac. Die heeft de excuses geaccepteerd.

Kuipers fluit kraker in Napels, Makkelie reist naar Frankrijk
Bjorn Kuipers is aangesteld als scheidsrechter voor het Champions League-duel tussen Napoli en Paris Saint-Germain. De scheidsrechter uit Oldenzaal moet de ontmoeting tussen de twee topploegen in groep C in goede banen leiden. Danny Makkelie is leidsman bij het duel in groep F tussen Olympique Lyon en Hoffenheim. Hij treft daarbij met Memphis Depay (Lyon), Joshua Brenet en Justin Hoogma (beiden Hoffenheim) drie landgenoten.