Ploegen als AZ, PSV en Ajax zijn een paar klassen beter dan wij

"Ploegen als AZ, PSV en Ajax zijn een paar klassen beter dan wij"

Gepubliceerd: maandag 5 november 2018 om 13:15ma 05-11-2018 om 13:15

Met een handbalverdediging probeerde De Graafschap zaterdagavond AZ te bestrijden. Fabian Serrarens, spits van de Doetinchemse club, had het graag anders gezien.

"Voor een aanvaller is dit geen fijn systeem. Ik stond op een eiland. Ik moest zoveel verdedigend werk verrichten dat ik weinig energie meer had als we de bal eens in bezit hadden", vertelt Serrarens na de 1-0 nederlaag in Alkmaar aan de Gelderlander. "We hebben geen kans gehad. Als het dan 0-0 blijft, stap je nog met een goed gevoel van het veld. Nu staan we alsnog met lege handen en zijn de druiven extra zuur."

Serrarens was geen groot voorstander van de verdedigende tactiek van trainer Henk de Jong. "Als aanvaller wil je vooral op de helft van de tegenstander spelen. Ik wil kansen creëren, belangrijk zijn. Dat kon nu niet. Maar ik begrijp wel dat de trainer voor dit systeem koos. Ploegen als AZ, PSV en Ajax zijn een paar klassen beter dan wij, in zulke wedstrijden moeten we compact spelen en hopen dat de bal voorin een keer goed valt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws