'Durfde niet meer op teletekst te kijken, Groningen viel bijna van de ranglijst'

'Durfde niet meer op teletekst te kijken, Groningen viel bijna van de ranglijst'

05-11-2018 14:10
18

Danny Buijs is opgelucht na de overwinning van zijn FC Groningen bij Excelsior (2-4). De ploeg van Buijs pakte voor het eerst sinds 25 augustus weer eens drie punten en de trainer kijkt weer met vertrouwen vooruit.

Doelpunten van Mimoun Mahi, Ritsu Doan, Mateo Cassierra en Jannik Pohl bezorgden de hekkensluiter de broodnodige zege op Woudestein. "Je kunt gerust stellen dat de overwinning in Kralingen voor opluchting heeft gezorgd", zegt Buijs in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "En ook voor het hernieuwd vertrouwen. Je hebt toch een keer bevestiging nodig dat je op de goede weg zit."

"Ik durfde de afgelopen tijd bijna niet meer op teletekst te kijken, omdat we bijna van de ranglijst afvielen", vervolgt Buijs. "Nu zie je dat we snel aansluiting kunnen krijgen bij het groepje clubs dat boven ons staat als we dit een paar wedstrijden zien door te trekken. Het is een stuk lekkerder wakker worden zo, kan ik je zeggen."

De zege van FC Groningen zorgde er voor dat ze de rode lantaarn één dag overdeden aan NAC Breda. De Bredanaars wonnen zaterdag namelijk van Heracles (2-1), waardoor Groningen nog altijd één punt achter staat op de Brabanders.