Harde kern Ajax zorgde mede voor plotselinge ME-inzet tegen Willem II-fans

Harde kern Ajax zorgde mede voor plotselinge ME-inzet tegen Willem II-fans

05-11-2018 14:58
288

Zo'n 150 supporters van Willem II werden zaterdag onverwachts opgewacht en ingesloten door de ME, toen zij aankwamen op Amsterdam Centraal. Nu blijkt dat in de buurt van het station een grote groep van harde kern-supporters van Ajax rondhing.

Dat schrijft AT5. De politie kreeg zaterdagmiddag een 'ontvangstcomité van zo'n 100 Ajax-fans in de smiezen, voordat de trein uit Tilburg arriveerde in Amsterdam. Ter bescherming van de Willem II-fans en het winkelende publiek koos de ME ervoor in actie te komen. De supporters zouden vervolgens naar de Johan Cruijff Arena worden begeleid.

Het gerucht over een geplande confrontatie tussen Ajax- en Willem II-fans was overigens niet de enige reden voor het optreden van de ME. Voor vertrek naar Amsterdam zou in Tilburg een eetstalletje zijn vernield. Daarnaast werd het rookverbod in de trein massaal overtreden, aldus de politie.

Het optreden van de ME op Amsterdam Centraal deed veel stof opwaaien. Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, reageerde zwaar teleurgesteld. "Onze supporters zijn vanmiddag slecht behandeld, hun middag is verziekt", liet hij weten aan RTL Nieuws. Ook postte een Willem II-supporter een ontluisterend ooggetuigenverslag.