'Ronaldinho in zwaar financieel weer: justitie treft zes (!) euro aan op rekening'

'Ronaldinho in zwaar financieel weer: justitie treft zes (!) euro aan op rekening'

06-11-2018 08:56
39

Ronaldinho zit in zware financiële problemen, meldt Marca dinsdagochtend. De Ballon d'Or-winnaar van 2005 is in een juridisch conflict verwikkeld met de Braziliaanse justitie, die zijn paspoort heeft ingevorderd.

De 38-jarige Braziliaan en zijn broer waren in hun vaderland bezig met een illegaal bouwproject en kregen een boete van de autoriteiten. De schuld van Ronaldinho is inmiddels opgelopen tot twee miljoen euro, die hij niet af kan lossen. Volgens Marca staat er slechts zes (!) euro op de bankrekening van de baltovenaar. Dit zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij de Braziliaanse justitie, die wijst op zijn exclusieve en lucratieve sponsordeal met Nike.

Ronaldinho kwam enkele weken geleden al in opspraak door openlijk zijn steun uit te spreken voor de extreem-rechtse politicus Jair Bolsonaro, die naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe president van Brazilië wordt. FC Barcelona, de club waar Ronaldinho wereldwijd actief is als ambassadeur, is niet bepaald gelukkig met deze politieke voorkeur en zou overwegen om de publieke optredens van de oud-vedette te verminderen.