'Het gaat mij niet om Ziyech, maar je kunt zo'n speler toch na een uur wisselen?'

'Het gaat mij niet om Ziyech, maar je kunt zo'n speler toch na een uur wisselen?'

06-11-2018 16:08
40

Erik ten Hag moet een keer één van zijn vedetten vroeg wisselen om 'een signaal' af te geven. Dat vindt Henk Hoijtink, journalist en columnist van Trouw.

Ajax stond zaterdag binnen 22 minuten op een 2-0 voorsprong tegen Willem II, maar verslapte vervolgens. "Ze hebben vast en zeker tegen elkaar gezegd in de rust: we moeten doorgaan, ook vanwege het doelsaldo", aldus Hoijtink bij Natafelen op FOX Sports.

"Als je dat nou écht wilt, je weet dat het gat vijf punten is en het doelsaldo mee zou kunnen gaan spelen...", vervolgt Hoijtink, die vindt dat Ten Hag meer had kunnen doen. "Het gaat mij niet om Ziyech, maar hij leed wel heel veel balverlies. Dan kun je zo'n speler toch wel een keer na een uur wisselen? Dat is ook een signaal richting de andere spelers. Die voelen nu dat ze met zijn allen een beetje door kunnen rommelen."

Ten Hag wisselde overigens drie keer tegen Willem II. Na 54 minuten haalde hij de zieke Kasper Dolberg eraf, terwijl het later de beurt was aan Lasse Schöne ('67) en Ziyech ('86).