Ajax maakt indruk in Engeland: 'Overmars weet ook wel dat het niet zo werkt'

Ajax maakt indruk in Engeland: 'Overmars weet ook wel dat het niet zo werkt'

06-11-2018 17:07
143

De goede prestaties van Ajax in de Champions League blijven niet onopgemerkt in Engeland. The Guardian wijdt dinsdag een groot stuk aan de Amsterdamse 'talent factory'.

Ajax pakte in de eerste drie Champions League-wedstrijden tegen AEK Athene, Bayern München en Benfica zeven punten. Een paar spelers vallen daarbij op. 'Matthijs de Ligt straalt pure klasse uit, de hype rond Frenkie de Jong kent geen grenzen en de creativiteit van Hakim Ziyech op de flank blijft indruk maken', aldus The Guardian.

Wedden

Meer odds

De kwaliteitskrant noemt ook Kasper Dolberg, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui als opvallende spelers. 'Maar Ajax heeft één pech: de club kan niet opboksen tegen de financiee sterkere concurrentie buiten Nederland. Marc Overmars zegt wel dat De Ligt en De Jong niet weg mogen, maar als hij naar zijn eigen carrière kijkt weet hij ook wel dat het niet zo werkt.'

'De kans is groot dat De Ligt en De Jong op termijn de kleuren van FC Barcelona dragen. Maar ook als dat gebeurt, zal 'talent factory' Ajax trouw blijven aan de eigen identiteit', klinkt het tot slot.