Ajax-fans teleurgesteld: 'Voetbal moet voor iedereen toegankelijk zijn'

Ajax-fans teleurgesteld: 'Voetbal moet voor iedereen toegankelijk zijn'

06-11-2018 18:00
146

De supportersvereniging Ajax heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit dat de fans ook dit seizoen niet welkom zijn bij de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Dat liet de Haagse burgemeester Pauline Krikke eerder dinsdag weten aan Omroep West.

"Wij zijn zeer teleurgesteld in de opstelling en voor ons onacceptabele plotse (re)actie van B&W Den Haag", aldus directeur-bestuurder Fabian Nagtzaam in een reactie. "Met alle partijen is onder bemiddeling van de KNVB een zorgvuldig proces gevoerd om weer tot uitfans te komen."

Volgens Nagtegaal is het in regelgeving vastgelegd dat supporters van beide clubs bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn. "We kunnen niet tot in de oneindigheid doorgaan met het niet toestaan van uitfans. Alle omstandigheden hiervoor zijn verbeterd. We geloven dat voetbal voor iedereen toegankelijk moet zijn."

De supportersvereniging stelt verder het onderzoek dat is verricht door de burgemeester graag te willen ontvangen 'aangezien ons door betrokken partijen en ook de gemeente Den Haag een geheel ander beeld is geschetst'. 

Lees ook: Ajax-supporters blijven niet welkom bij ADO: 'Het draagvlak bleek beperkt'