Neymar hekelt 'respectloze' Kuipers: 'Hij zei iets wat hij niet had mogen zeggen'

Neymar hekelt 'respectloze' Kuipers: 'Hij zei iets wat hij niet had mogen zeggen'

07-11-2018 07:05
71

Björn Kuipers en Neymar worden waarschijnlijk nooit goede vrienden. De Nederlandse scheidsrechter uit Oldenzaal kreeg het op het WK in Rusland al een paar keer aan de stok met de Braziliaan en dinsdagavond in de Champions League was het weer raak. Kuipers floot het duel tussen SSC Napoli en Paris Saint-Germain.

Neymar is totaal niet te spreken over het optreden van Kuipers. De arbiter beloonde hem in de blessuretijd met een gele kaart, maar dat is niet het enige waar de PSG-ster zich aan ergerde. "Ik ga met een boos gevoel naar huis", zo vertelde hij na afloop aan Sport. "Een ding dat me echt kwaad maakt is de manier waarop de scheidsrechter me behandelde. Hij zei iets tegen me wat hij niet had mogen zeggen."

Wedden

Meer odds

Kuipers deelde in de tweede helft een strafschop uit aan Napoli na een overtreding op Lorenzo Insigne. Neymar was het er niet mee eens. Kuipers gaf Neymar kort daarna geel omdat hij klaagde dat de muur van Napoli te dichtbij stond. In de slotfase hoopte Neymar juist op een strafschop, die hij niet kreeg. "Mensen kunnen fouten maken, zelfs al was het duidelijk dat het een penalty was."

"De manier waarom hij mij behandelde was respectloos. Daarom verloor ik de controle en zei ik bepaalde dingen tegen hem. Hij moet respect hebben voor alle spelers. Het is niet dat je boven iedereen staat omdat je een fluitje en een kaart hebt. Ik hekel de manier waarop hij me behandelde. Ik hoop dat de mensen bovenin actie kunnen ondernemen."