'En De Jong..Ik weet niet wat hij gegeten heeft, maar dat is niet normaal'

'En De Jong..Ik weet niet wat hij gegeten heeft, maar dat is niet normaal'

07-11-2018 07:30
40

Jan Boskamp vindt dat PSV gestreden heeft tegen Tottenham Hotspur, maar zag ook een tactische misser van de Eindhovenaren. Van de aansluiting op Wembley klopte weinig, zag de analist.

"Het enige wat ze zich kunnen verwijten is dat ze te gehaast en soms helemaal niet mee wilden voetballen", vertelt Boskamp na afloop bij Veronica. "Je ziet Lozano op een bepaald moment alleen maar jagen op de keeper, maar als je het beeld terugdraait staan z'n medespelers nog op eigen helft. De aansluiting was gewoon niet aanwezig. Daardoor kon Tottenham steeds opnieuw opbouwen.

Luuk de Jong was van onschatbare waarde voor PSV. De spits kopte de ploeg al snel op 0-1 en was met name in de tweede helft meerdere keren de redder in nood door actief mee te verdedigen. "En De Jong..Ik weet niet wat hij gegeten heeft, maar het is niet normaal wat hij gelopen heeft. Hij had een longinhoud, niet normaal. Het is de diepste spits, maar hij pakte ballen af op de vijfmeter. Tegen FC Barcelona deed hij precies hetzelfde. Als je ziet wat hij gelopen heeft, dat is niet normaal."

Ook Jeroen Zoet onderscheidde zich in de eerste helft bij PSV. "Vooral Zoet speelde een wereldpartij. Die heeft er echt vier á vijf ballen uitgehaald", zegt Boskamp.

Lees ook: 'Zoet pakte geweldige ballen, ontzettend zuur dat hij toch twee keer valt'