Ten Hag: 'Ze provoceren, lokken overtredingen uit, schwalbes..'

Ten Hag: 'Ze provoceren, lokken overtredingen uit, schwalbes..'

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 00:12do 08-11-2018 om 00:12

Erik Ten Hag is een gelukkig man na de 1-1 remise bij Benfica. Met de overwintering in Europa kan de Ajax-trainer een item van zijn takenlijst afstrepen.

"Het was een van de doelstellingen om Europees te overwinteren", vertelt Ten Hag aan Veronica. "Zeker na vorig seizoen. Dat was natuurlijk een blamage. Nu gaan we Europees door. Dat is mooi, maar we moeten de lat wel ietsje hoger leggen. We hadden ons vandaag voorgenomen om met geloof en initiatief te spelen. Dat hebben we in de eerste helft te weinig."

"Benfica speelde niet groots, maar wij hielpen ze in het zadel. Ze kwamen op 1-0 door een fout van ons. Wij hebben zelf weinig afgedwongen. Dat kwam ook door ons. We hadden te weinig initiatief en het tempo was te laag. Geen diepgang, we lieten de drukmomenten voorbij gaan. De eerste helft vond ik gewoon matig."

Ajax kwam op achterstand door een fout van André Onana. "Zulke fouten kun je je niet veroorloven", zegt Ten Hag. "Hij was ongeconcentreerd. Wat ik geweldig vind is dat hij op het einde een punt voor ons redt. Daar moet je hem een groot compliment voor geven. Zo'n fout past niet bij André, zeker niet gezien de vorm waar hij nu in steekt."

Ajax kreeg te maken met het felle spel van Benfica. Ook aan Amsterdamse kant waren de overtredingen hier en daar pittig. "Natuurlijk moet je op het randje spelen. Je moet je niet laten provoceren. Allerlei factoren gaan een rol spelen. Ze provoceren, lokken overtredingen uit, schwalbes en het thuispubliek laat zich daardoor beïnvloeden. Dat is allemaal heel irritant, maar je moet bij je taak blijven. Dat hebben we goed gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws