Update: United Vansen reageert op 'ADO-bod': 'De club is niet te koop'

Update: United Vansen reageert op 'ADO-bod': 'De club is niet te koop'

Gepubliceerd: zaterdag 10 november 2018 om 20:56za 10-11-2018 om 20:56

Een groep Haagse investeerders is van plan om ADO Den Haag binnenkort over te nemen, meldt Voetbal International donderdagavond. De club is al jarenlang in handen van de Chinese investeringsmaatschappij United Vansen (UVS), maar kampt nog steeds met financiële problemen.

Volgens VI heeft ADO een gat in de begroting, dat men wil dichten met een storting van twee miljoen euro door UVS. Deze betaling werd enkele maanden geleden al verwacht, maar het bedrag staat nog altijd niet op de rekening van de Hofstedelingen. UVS stuit op de Chinese wetgeving: deze heeft geen problemen met het investeren in het buitenland, maar wel met het dichten van financiële gaten in het buitenland met Chinees geld.

Een groep lokale investeerders wil de club nu weer overnemen. UVS lijkt hier echter niet zomaar mee in te stemmen, ondanks de moeizame relatie met de Haagse achterban. Volgens VI zal het bod van de Haagse zakenmensen beduidend lager liggen dan de negen miljoen euro die de Chinese investeringsmaatschappij heeft betaald om ADO over te nemen. UVS heeft in de loop der jaren twintig miljoen euro in de club gepompt, maar deze investeringen zijn hoofdzakelijk gebruikt om schulden af te betalen.

Update 10/11, 20.56 uur: ADO Den Haag is niet te koop. Dat laat United Vansen in een verklaring weten. 'We hebben herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat er sprake is van investering op een lange termijn. Ons bedrijf heeft een tienjarenplan en ADO Den Haag vormt het centrum van dat plan. Wij willen dat deze investering goed is voor ADO Den Haag, UVS en het voetbal in Nederland en China in het algemeen', citeert VI. 'Wij hopen dat deze verklaring – ONZE AANDELEN ZIJN NIET TE KOOP – alle onrust rond de club en de ploeg zal wegnemen.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zou een overname door lokale investeerders ADO vooruit helpen?

(1746 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws