De Ligt: 'Hij springt tegen mij aan, soms moet je misschien over 't randje spelen'

De Ligt: 'Hij springt tegen mij aan, soms moet je misschien over 't randje spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 07:09vr 09-11-2018 om 07:09

Na onder meer Hakim Ziyech prijst ook Matthijs de Ligt de sterke teamgeest bij Ajax. De negentienjarige aanvoerder probeerde André Onana op te beuren na diens blunder in het Champions League-duel met Benfica (1-1), vertelt hij.

"Ik heb de eerste helft laten aflopen. Toen we het veld opgingen voor de tweede helft, zei ik tegen hem: luister, iedereen maakt foutjes. Het enige wat ik van je wil zien is dat je met vertrouwen keept, dat je uit je doel komt, dat je cornerballen probeert te pakken. Het is typerend dat hij zo'n bal pakt dan. Je ziet ook jongens groeien", zegt De Ligt in de Volkskrant.

Mede door de saves van Onana pakte Ajax een punt in Lissabon en is kwalificatie voor de achtste finales dichtbij. "We verrassen onszelf ook soms, met de manier waarop we voor de dag komen, met acht punten uit vier. Dit was een kantelwedstrijd. Nederlanders willen altijd voor de overwinning gaan, maar soms is een gelijkspel een heel goed resultaat. Het is nu zaak om het af te maken."

De Ligt gaf zelf tegen Benfica al het goede voorbeeld door voorop te gaan in de strijd. Hij was zich echter van geen kwaad bewust, toen hij spits Jonas torpedeerde bij een kopduel. "Ik kop de bal en hij springt tegen me aan. Misschien dat het er anders uitzag. Je moet misschien over het randje spelen soms. Het is belangrijk om te laten zien dat wij er ook zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws