De Ligt: 'Hij springt tegen mij aan, soms moet je misschien over 't randje spelen'

De Ligt: 'Hij springt tegen mij aan, soms moet je misschien over 't randje spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 9 november 2018 om 07:09vr 09-11-2018 om 07:09

Na onder meer Hakim Ziyech prijst ook Matthijs de Ligt de sterke teamgeest bij Ajax. De negentienjarige aanvoerder probeerde André Onana op te beuren na diens blunder in het Champions League-duel met Benfica (1-1), vertelt hij.

"Ik heb de eerste helft laten aflopen. Toen we het veld opgingen voor de tweede helft, zei ik tegen hem: luister, iedereen maakt foutjes. Het enige wat ik van je wil zien is dat je met vertrouwen keept, dat je uit je doel komt, dat je cornerballen probeert te pakken. Het is typerend dat hij zo'n bal pakt dan. Je ziet ook jongens groeien", zegt De Ligt in de Volkskrant.

Mede door de saves van Onana pakte Ajax een punt in Lissabon en is kwalificatie voor de achtste finales dichtbij. "We verrassen onszelf ook soms, met de manier waarop we voor de dag komen, met acht punten uit vier. Dit was een kantelwedstrijd. Nederlanders willen altijd voor de overwinning gaan, maar soms is een gelijkspel een heel goed resultaat. Het is nu zaak om het af te maken."

De Ligt gaf zelf tegen Benfica al het goede voorbeeld door voorop te gaan in de strijd. Hij was zich echter van geen kwaad bewust, toen hij spits Jonas torpedeerde bij een kopduel. "Ik kop de bal en hij springt tegen me aan. Misschien dat het er anders uitzag. Je moet misschien over het randje spelen soms. Het is belangrijk om te laten zien dat wij er ook zijn."

Plaats een reactie

Godin1 +1304
vrijdag 9 november 2018 om 07:21
Heel volwassen spelen brengt Ajax ver. De Ligt moet iedere spits opeten. Dat is heel normaal voor een top verdediger. Klasse teamprestatie!
Vind ik leuk
Mr bien +8675
vrijdag 9 november 2018 om 07:35
Aankomende wedstrijd tegen die Groene winnen en de 11e plaats is weer terug meteen straatlengte voor.
Vind ik leuk
wattenstaafje +23821
vrijdag 9 november 2018 om 07:51
De Nesta's en de Couto's gingen ook voor niemand aan de kant. Zoals het hoort.
Vind ik leuk
ajaksiet +1311
vrijdag 9 november 2018 om 10:56
Pepe en Ramos wel....
Vind ik leuk
vrijdag 9 november 2018 om 08:35
Weer nieuws van 2 dagen geleden goed bezig VP
Vind ik leuk
Zultkop +6733
vrijdag 9 november 2018 om 12:38
"Nederlanders willen altijd voor de overwinning gaan"...
Was het maar zo Matthijs, dan was oranje er afgelopen ek en wk misschien wel bij geweest....
Vind ik leuk
krul +260
vrijdag 9 november 2018 om 12:43
daar hoef jij je als ajaks speler niet druk om te maken het zal zelden voorkomen waneer jullie een viese smerige overtredingen maken of ballejongens een stomp geven dat er een rode kaart word getrokken.

its al about the money.... mensen verkopen hun kontje voor papier....
Vind ik leuk
Veteraan +34
vrijdag 9 november 2018 om 14:00
Hij is een beest eindelijk weet een echte kerel die iets uitstraalt bij Ajax in de defensie
Vind ik leuk
DeNeutrale +283
vrijdag 9 november 2018 om 15:33
De volgende keer krijgt Matthijs gewoon rood voor zo'n actie. Nu kwam hij ermee weg. Een Ramos en een Pepe zijn smeriger maar worden door de UEFA kennelijk beschermd. De actie van Ramos tegen Sallah (arm uit de kom) is gewoon een donkerrode kaart en als je iemand een bloedneus bezorgt dien je ook rood te krijgen (geldt ook voor Idrissi). De voetbalbond lult vaak over respect en financial fair play, maar geven kennelijk scheidsrechter de opdracht om spelers als Ramos te ontzien.


Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws